devernieuwdeseatleon-1

De vernieuwde SEAT Leon: elektrische range tot 132 km

Aan de basis van de vernieuwde SEAT Leon line-up staat voortaan de 1.5 TSI viercilinder benzinemotor. Hij is er ook als mild hybride. En met de nieuwste plug-in hybridetechnologie is de Leon 1.5 TSI e-Hybrid PHEV goed voor een elektrische range tot wel 132 km**. De prijzen beginnen bij € 29.750*. Zelfs de rijk uitgeruste en sportieve Leon FR PHEV First Edition blijft met € 38.950* ruim onder de € 40k-grens. 

De Leon en Leon Sportstourer staan voor een aantrekkelijke combinatie van high-tech features, sportiviteit én value for money. Ook het riante ruimteaanbod is een sterk punt. Zo heeft de Leon Sportstourer e-Hybrid een bagageruimte met een inhoud van maar liefst 470 liter (met de achterbank in normale positie), waarmee de temperamentvolle Spaanse middenklasser ruimer is dan veel SUV’s met plug-in hybridetechnologie. 

Altijd met krachtige en soepele viercilinder – MHEV en PHEV

Elke Leon heeft voortaan een krachtige en soepele viercilinder 1.5 TSI turbobenzinemotor. De basisversie heeft een vermogen van 85 kW/116 pk en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 1.5 eTSI MHEV is er naar keuze met 85 kW/116 pk of 110 kW/150 pk. Beide MHEV-versies hebben standaard een automatische zeventraps DSG-transmissie. De Leon 1.5 TSI e-Hybrid PHEV, ook standaard met DSG, heeft een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en is daarmee goed voor hoge prestaties. De nieuwe 19,7 kWh lithium-ion batterij maakt een elektrische actieradius van maximaal 132 km** mogelijk en de accu is snel te laden met 50 kW.

Innovatieve stappen

Elke nieuwe Leon (Sportstourer) heeft standaard LED-koplampverlichting. Matrix LED-verlichting is standaard op de FR Business Intense. Alle modellen beschikken over de Digital Cockpit (26 cm) en een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie inclusief een centraal geplaatst touchscreen (26,4 cm of 32,8 cm) waarbij verlichte touchsliders voor extra bedieningsgemak zorgen. Apple en Android smartphones zijn draadloos te koppelen en met 15W snel op te laden.

Vier uitvoeringen

De SEAT Leon en SEAT Leon Sportstourer zijn er in vier smaken. De Style biedt naast de bovengenoemde features onder meer LED-verlichting, lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, parkeersensoren achter en SEAT Connect-diensten. De Style Business- en FR Business Intense voegen daar nog meer comfort aan toe. De Leon e-Hybrid-modellen zijn in eerste instantie leverbaar als FR PHEV First Edition met veel sportieve details als 17 inch lichtmetalen velgen, sportieve afwerkingselementen in Cosmo Grey en sportstoelen.

Typisch SEAT

Een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding is en blijft typisch SEAT: de vernieuwde Leon is er, inclusief vier jaar garantie, al vanaf € 29.750*. De Leon FR PHEV First Editions, die staan voor maximale dynamiek, efficiency en een rijke uitrusting, zijn ook op een ander punt bijzonder: met vanafprijzen van € 38.950* (5-deur) en € 39.950* (Sportstourer) zijn het de enige PHEV’s in hun segment die onder de grens van € 40.000 blijven. Klik hier voor de volledige prijslijsten. De SEAT Leon en SEAT Leon Sportstourer zijn vanaf 24 juli te bestellen. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie SEAT.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.