Brede visual (44)

Volkswagen verkozen tot meest innovatieve elektrische volumemerk

In het tijdperk waarin elektrische mobiliteit in een stroomversnelling is geraakt, draait alles om innovatiekracht. Volkswagen breidt dan ook haar al brede aanbod van elektrische auto’s rap uit en innoveert de bestaande modellen doorlopend om EV-rijders te laten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen. Dat is het  Center of Automotive Management (CAM) niet ontgaan. Het gerenommeerde en wetenschappelijke instituut voor empirisch auto- en mobiliteitsonderzoek heeft Volkswagen dan ook bekroond met de prestigieuze AutomotiveINNOVATIONS Award 2024.

Het grote aantal nieuwe elektrische modellen op het MEB-platform en de doorlopende verbeteringen die Volkswagen doorvoert om elektrisch rijden nog duurzamer, comfortabeler en gemakkelijker te maken was voor de wetenschappers van het Duitse CAM reden om bijna alle modellen uit het ID.-gamma te bekronen voor hun individuele prestaties. Zo biedt de Volkswagen ID.5 een geoptimaliseerde actieradius tot 556 km*, terwijl de ID.7 op zijn beurt pronkt met het laagste verbruik in zijn segment. Met als resultaat een rijbereik tot maar liefst 709 km*. Bovendien is de laadcapaciteit van de ID.3 recentelijk verhoogd van 135 kW naar 170 kW, wat sneller opladen mogelijk maakt. De innovatieve prestaties beperken zich niet alleen tot de auto’s zelf, maar strekken zich ook uit tot het elektrische ecosysteem. Zo was de ID. Buzz de eerste Volkswagen met een automatische preconditionering van de accu om nóg sneller te kunnen laden. 

Elektrisch rijden voor iedereen

Met deze doorlopende ontwikkelingen biedt Volkswagen volgens het CAM niet alleen indrukwekkende prestaties en een hoogstaand comfort, maar maakt het merk ook in brede zin elektrische mobiliteit toegankelijker én aantrekkelijker voor een breed publiek. En laat dat nu precies het doel van Volkswagen zijn. "Onze elektrische modellen bieden klanten steeds meer comfort, prestaties en dynamiek. Of het nu gaat om elektrische of conventionele auto's, we blijven technische innovaties op grote schaal introduceren. Innovatiekracht is dé kernwaarde van ons merk," zei Thomas Schäfer, CEO van Volkswagen, toen hij de felbegeerde award in ontvangst nam. 

Oordeel van onafhankelijke experts

De expertise van het CAM, onder leiding van professor Stefan Bratzel, speelt een cruciale rol in het evalueren van innovaties in de mobiliteitsbranche. Met een uitgebreide analyse van 30 wereldwijde autofabrikanten en 100 automerken, beoordeelde het CAM dit jaar zo’n 1.000 verschillende innovaties op basis van kwantitatieve én kwalitatieve criteria, waaronder het nut voor de klant en onderscheidend vermogen. Nog een mooi voorbeeld van de toewijding van Volkswagen aan vooruitgang is de AP550 permanentmagneet elektromotor van de ID.7, die 50 procent minder verbruikt dan zijn voorganger. 

Meer informatie over de AutomotiveINNOVATIONS Award 2024 en het juryrapport zijn te vinden op de website van Center of Automotive Management.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.