a242749-large

Voorsprong door techniek: Audi RS 3 klokt ronderecord Nürburgring

Audi-fabriekscoureur Frank Stippler heeft met een pre-productiemodel van de vernieuwde Audi RS 3 een nieuw ronderecord gevestigd op de Nürburgring-Nordschleife. Hij klokte een indrukwekkende toptijd van 7:33,123 minuten, waarmee de oude snelste ronde in deze klasse met ruim vijf seconden werd aangescherpt. Daarmee onderstreept het topmodel binnen de vernieuwde A3-reeks dat hij nog steeds de snelste compacte auto is. 

“Bepalend voor ons succes is het verder aangescherpte onderstel van de vernieuwde Audi RS 3”, legt Stippler uit. “Daardoor stuurt onze performance hatchback nu nog nauwkeuriger en gewilliger een bocht in en kan de RS 3 beter gepositioneerd worden om de perfecte lijn te volgen.” 

Meer zien over de Audi RS 3? Klik hier voor de video.

Voorsprong door brake torque vectoring

De vernieuwde Audi RS 3 valt bochten nog gretiger aan dankzij de assisterende brake torque vectoring. Die technologie past in milliseconden remkracht toe op één van de wielen, wat de bewuste zijde van de auto vertraagt en de neus richting de ideale lijn stuurt. 

Aan de basis van de verder verbeterde rijdynamiek staat een samenspel aan de basis tussen de torque splitter - met volledig variabele koppelverdeling tussen de achterwielen -, de elektronische stabiliteitsregeling, brake torque vectoring en de optionele adaptieve dempers van het geoptimaliseerde RS-sportonderstel. 

Beproefde vijfcilinder

Het vermogen van de vernieuwde Audi RS 3 wordt nog steeds geleverd door Audi’s legendarische vijfcilindermotor met 400 pk en een koppel van 500 Nm. In combinatie met de (optionele) Pirelli P Zero Trofeo R semi-slickbanden, een 19 inch keramisch remsysteem, het RS-sportonderstel met adaptieve demperregeling en de geoptimaliseerde chassisafstelling stuwt de 2.5 TFSI-motor de verbeterde Audi RS 3 nu nog scherper en sneller door de bochten. Dat alles gaat uiteraard gepaard met een diepe roffel die voortkomt uit de 1-2-4-5-3 ontstekingsvolgorde, een kenmerkende eigenschap van Audi’s vijfcilindermotoren. 

Vanaf augustus te bestellen

Liefhebbers kunnen de vernieuwde Audi RS 3 vanaf eind augustus bestellen bij de Audi-dealers, waar hij vanaf oktober ook daadwerkelijk in de showroom te zien is. Meer specificaties en prijzen worden in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.